Филм на кино школа „Братя Люмиер“ е в селекцията на тазгодишното издание на столичния „Джобен фестивал“

Архив Кино школа "Братя Люмиер"

Филмът на кино школа „Братя Люмиер“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, „Когато посадиш дръвче“ е в селекцията на тазгодишното издание на столичния „Джобен фестивал“. Преди две години школата на ОДК бе участник с филма си „Променяне в първо лице“, но поради пандемичните условия филмът бе показан в онлайн платформа.

Тази година участници от различни точки на България ще покажат своите умения в рамките на фестивала, който ще се проведе от 11 до 15 май. Ателие „Пластелин“ ще е домакин на поредното издание, а мястото ще се превърне в сцена на различни изкуства. След преглед от страна на организаторите, филмът за детски хор „Добри Христов“- дело на младите кинематографисти, е поканен за участие, като прожекцията му ще се състои на 14 май от 20:15 ч.

„Радвам се, че са оценили работата на децата от кино школата и съвсем естествено е да представя техния филм пред столичните зрители. „Джобен фестивал“ се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“, който успява да удовлетвори разнообразни проекти и експертната му дейност е атестат за престижността на събитието – форум на млади артисти от различни сфери на изкуството.“, сподели Елица Матеева, художествен ръководител на кино школа „Братя Люмиер“.