Ученичка от Русе бе отличена от Камарата на архитектите в България – Регионална колегия Варна

Архив Българските архитектурни паметници в макети

Катерина Димова от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“, гр. Русе, получи специалната награда на Камарата на архитектите в България – Регионална колегия Варна. Ученичката бе отличена за своето успешно участие в XI издание на Националния ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“, организиран от ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Тричленното жури, председателствано от инж. Севдана Таушанова, разгледа и оцени ученически макети на участници от 10 области в страната, сочи протоколът на комисията. Специалната награда на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, отива при Михаела Хаджиганева от с. Горна малина, Софийска област.

Конкурсът, който е посветен на Националния празник на България – Трети март, има за цел да се засили интереса на учениците към историята на България и към архитектурните паметници, създадени преди и след Освобождението.
Той дава възможност да се направи преглед на уменията и сръчността на децата, получени и усвоени в училище и в извънучилищни форми на дейност.
Макетите на участниците вече могат да бъдат разгледани в изложбената площ на стъкления павилион на Радио Варна.

Наградите на лауреатите в конкурса ще бъдат изпратени по куриер.