Ученици от школа “Европейски мост” посетиха Мадрид

Uncategorized

По покана на  г-н  Иван Кондов Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Испания, група ученици от школата по Гражданско образование „Европейски мост” посетиха испанската столица Мадрид. Това е десетата столица от страните – членки на ЕС, където учениците успяха да построят поредния мост на приятелството. Пътешествието е част от учебната програма на младите европейци. По време на престоя си посетиха държавни институции, срещнаха се с интересни хора, обмениха много информация, разгледаха забележителности на прекрасната столица на тази страстна, слънчева Испания.

Интерес предизвика срещата с г-жа  Ралица Цветанова – председател на асоциация „Слово” и Училищен ръководител-БНУ  „Бачо Киро“, Алкоркон, Мадрид. Разгледаха българското училище, споделиха интересни теми и практики.

С много вълнения учениците влязоха в Конгреса на депутатите и го разгледаха с голям интерес. Радослав Станимиров разказа  какъв празник е за нас, българите, 6 септември, тъй като точно на този ден бяхме в парламента,  сподели и за нашата работа в школата, и за построените мостове, за приятните мигове по време на пътуването им през света.

С още по- голямо вълнение премина и срещата в Посолството на РБългария  с посланик Иван Кондов и целия му екип. Благодарим от сърце за топлия прием, за откровените разговори, за емоционалните моменти. Малката Божана и Жасмин отправиха поздрав с музикално изпълнение.

Убедена съм, че и  това пътуване даде възможност на младите хора да формират собствен поглед върху същността на европейската интеграция.

Долорес Коева

Ръководител на школа „Европейски мост“