Участие на Детски и младежки парламент в IX Национална среща на детските и младежки парламенти, Враца 2018

Uncategorized

От 31 май до 2 юни представители на Детски и младежки парламент – Варна с ръководител Юлия Кавръкова участваха в IX Национална среща на детските и младежки парламенти в Република България в гр. Враца в рамките на Ботеви дни‘2018 г. под наслов”Земята ни остава подир нас”. Срещата започна с официално откриване и поздрав от кмета на община Враца Калин Каменов. Участниците представиха своите дейности и инициативи през изминалия период. За опознаване на гр. Враца и региона последва посещение на местността „Хижата“, местността „Вратцата“ и Регионален исторически музей.

На следващия ден участниците работиха по 3 модула: „Управление на времето“,  „Организиране на събитие“ и „Вземане на добри решения“, ръководени от успели млади хора. В интересни работилници и ателиета се изпробваха лидерските, организационните и работа в екип качества и умения на участниците. Вечерта бяха специални гости на Тържествения концерт в Драматичния театър и Националния митинг – заря на площад „Христо Ботев“.

На 2 юни потеглиха към връх Околчица във  Врачанския балкан, където участваха във всенародното поклонение и отдадоха своята почит към поета-революционер Христо Ботев и загиналите за свободата на България.