Успешни изяви на Виктория Панайотова и Аксу Осман, посветени на Международния ден на Театъра

Uncategorized

Виктория Панайотова се завърна от участие в XIV Международния  фестивал-конкурс “Mountain Constellation“, който се проведе  от 16-ти до 20-ти март  в град Липтовски Микулаш – Словакия със златен медал. Там тя представи триптиха „Моят Вапцаров“.

Председателят  на журито Владимир Питеров в контакт с художествения ръководител на ДЮТ „Златното ключе“ г-жа Папазова е изразил  своето впечатление от композицията и изпълнението на Виктория Панайотова. Той поздравява всички деца, които се обучават в школата „Златното ключе“  и им пожелава голямо бъдеще в областта на Театъра.

На 25 март се проведе премиерата на  моноспектакъла „Къси Мопасанови разкази“. „Ключето“ Аксу Осман беше вълнуващо и обаятелно красива. С много хумор тя изигра над 10 роли – живо, ярко, патетично. Ту разсмиваше публиката до сълзи, ту и  внушаваше остра жал към съдбата на „унизените и оскърбените“.

„И двете момичета посветиха изпълненията си на 45 годишнината от създаването на ДЮТ „Златното ключе“ и на 27 март – Международния ден на театъра. Театърът, който е наша съдба, надежда и упование. Много съм горда с вас!“  споделя  г-жа Сия Папазова.