Урок по родолюбие

Uncategorized

Със солиста   на ВА „Сребърни звънчета“ Стефан Трифонов и песента „Аз съм българче“ започна урокът по родолюбие на школи „Европейски мост“ и „Православни християнски ценности и традиции“ с ръководители Долорес Коева и Дарина Кючукова.

Залата на любезните домакини от СОУ „Проф. д-р Иван Шишманов“ беше препълнена с участници, дошли тук, за да отпразнуват заедно Деня на народните будители, за да се преклонят пред подвига на нашите първоучители, които са ни извели от тъмнината на незнанието по пътя към прогреса.

Зареждат се имената на онези книжовници и просветители, които с перо в ръка създават книгите и издигат храма на българщината – Паисий, Климнт Охридски, Христо Ботев, Любен Каравелов, Петко Славейков… Ученици от ДЮТ „Златното ключе“, КТ „Палечко“, ВА „Сребърни звънчета“, школи“Балет“ и „Вива денс“, младите европейци от школа“Европейски мост“, домакините… разказваха, рецитираха, пяха танцуваха.

Много настроение, емоции и вълнуващи изпълнения ни пренесоха в онази епоха, в която народните будители, подчинени на една цел – да научат младите  на роден език, да се гордеят със своето славно минало, се превръщат в посланици на бъдещите поколения.