Удължава се срокът за записване в XVII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“

Архив Конкурс "Морско конче"

Удължава се срокът за записване в XVII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“, Варна 2024 г. Всеки желаещ може да направи това до 7 юни 2022 г. на адрес:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdw0JemFXuQROA4fi6fXLFuiOuOhoVF6LLUPHeJ3n5f5of6Bg/viewform

Конкурсът ще премине в три тура – един онлайн и два присъствени. Допуснатите до втори и трети тур участници, ще се състезават за гласовете на журито в присъствена форма на сцената на Младежки дом – Варна в морската столица на 22 и 23 юни. Председател на оценяващата комисия ще бъде Доно Цветков. В журито влизат още Славин Славчев, Виктория Динкова, Атанас Кателиев и Яница Кънева.

До 14.06.2024 г. допуснатите до втори кръг, трябва да изпратят инструменталите на песните, които ще изпълняват, на адрес: morsko.konche@odk-varna.com

На 17.06.2024 г. в уеб страницата на ОДК ще бъде публикувана програмата на конкурсните дни.

Участниците ще се борят за множество награди, сред които: Гран при – статуетка и парична награда; Специална награда на кмета на Варна; Специална награда на Националния дворец на децата; Първа втора и трета награда за всички категории и възрастови групи и мн. др.

Целта на конкурса е да съхранява и популяризира най-добрите образци на българската популярна песен.

Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Варна, Община Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.

НК „Морско конче“ е един от малкото конкурси, които са без такса за участие.