Тържествено награждаване на лауреатите от конкурса “Любовта в нас“, Варна, 2018 г.

Uncategorized

На 17.02.2018 г. от 11:00 ч. в Пленарна зала на Община Варна  се проведе тържественото награждаване на лауреатите в XXI – то издание на Националния конкурс за литературно творчество и компютърни и визуални изкуства „Любовта в нас“, Варна 2018 г.

Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на гр. Варна, и е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците. Организира се ежегодно от ЦПЛР – Общински детски комплекс, със съдействието на Община Варна и сдружение „Литературно общество“-Варна/ СЛОВ.

В раздел „Литературно творчество“ журито с председател Станислав Пенев – поет, член на Съюза на българските писатели – Варна, председател на Сдружение „Литературно oбщество“ – Варна, и членове: Радостина Драгоева – поетеса, член на СБП и Атанас Стойчев, писател, член на СБП разгледа и оцени 313 творби на 183 участници от 30 населени места от цялата страна.

В раздел „Компютърни визуални изкуства“ жури с председател инж. Мая Боянова-учител „Информационни технологии“ и членове: Милена Калчева, художник, Татяна Стоянова – специалист ИТ, разгледа постъпилите 136 творби на 136 участници от 21 населени места, от училища, читалища и школи по информационни технологии от цялата страна.

Гости на награждаването бяха: г-жа Елисавета Савова – главен експерт в Дирекция „Образование и младежки дейности“, Община Варна, г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР-ОДК, Варна,  г-жа Павлинка Марева, директор на ЦПЛР-ОДК, град Шумен и Григория Иванова, зам. директор на ЦПЛР-ОДК, град Варна.

Специалната награда на кмета беше връчена на Анджела Наку от град Стражица;  Награда на  Националния дворец на децата – на Елинор Атанасова Атанасова от Варна за компютърна рисунка, а за литературна творба – на Велимира Ценева Ганчева от Враца. Специалната награда на Сдружение „Литературно общество” получи Волен Ясенов Савов от Варна. Наградата за учител-наставник- на  Диана Николчева от Враца.

Деца от школите по изкуства: Десислава Андонова от школа „Балет“ с ръководител  Татяна Костова, София-Стефани Каменарова и Галя Новак от школата по пиано с ръководител  Боряна Шопова, Симона Иванова от ВА „Сребърни звънчета“ с ръководители Юлия Недева и Гарине Пюзантян и  вокалното трио   Мира, Ники и Цвети от ВА „Звездни струни“ с ръководители Георги Кючуков и Теодора Сотирова  при  ЦПЛР- Общински детски комплекс, Варна  поздравиха отличените в конкурса. Младите фоторепортери от школа „Позитив“ с ръководител Елвира Георгиева със своите снимки отразиха събитието.

Честито на наградените!

До  нови срещи в следващото издание на конкурса.

Снимки – Школа по фотография „Позитив“:  Цвети Александрова, Дани Вичев, Мира Хаджийска