Три продукции на киношкола „Братя Люмиер“ в конкурсната програма на Фестивала за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“

Архив Кино школа "Братя Люмиер"

Снимки: Елица Матеева

Децата от киношкола „Братя Люмиер“  се включиха в шествието по откриването на поредното издание на Фeстивала за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“. Техните филми „Рок и свобода“, „Д-и-ш-а-й!“ и „Тръгваме ли?“ са селектирани в конкурсната програма на фестивала. По време на официалното откриване на фестивала те бяха част от публиката, която се наслади на богата програма, съчетала в себе си класическото с модерни изразни средства. Народни песни, латино танци, бийтбокс, евъргрийни и любими композиции от киното бяха акценти в изпълненията на деца от различни школи и формации. Героят Арлекин обяви началото на фестивала като разряза филмова лента.

Тази година фестивалът отново предлага различни ателиета за млади кинематографисти, дискусионни панели и разбира се – представяне на конкурсната продукция. Официалното обявяване на отличените ще се осъществи на 7 юли, 18.00 ч. на основна сцена на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна.

АЛБУМ СЪС СНИМКИ