Тенор ще покаже свои уникални кадри на звездното небе на фотографите от школа „Позитив“

Архив Вдъхновяващи срещи Школа по фотография "Позитив"

Снимка: Емилиян Ялъмов

Уникални кадри на звездното небе ще могат да разгледат възпитаниците на школата по фотография „Позитив“ през м. януари следващата година. Тогава техен гост в ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, ще бъде Емил Иванов. Той е сред седемте най-добри тенори в света, но другата му голяма страст е астрофотографията. Снимките той прави в частната обсерватория „Ирида“, която е разположена на връх Рожен.

На 2.12.2022г. бе официалното откриване на изложбата му „Виж звездите“, част от програмата за 75-годишния юбилей на Държавна опера Варна. Показаните в експозицията кадри са направени в периода от 2009 до 2022 г. Изложбата уважиха представители на ОДК, сред които г-жа Елвира Георгиева, ръководител на школата по фотография „Позитив“.

Любопитно е, че това няма да е първото гостуване на Емил Иванов в ОДК, осъществено по проекта „Вдъхновяващи срещи“.  Именитият тенор,  който е пял на сцените на Арена ди Верона, Терми ди Каракала, Мачерата, а в продължение на десетина години е бил солист и на Виенската Щатсопер, преди 2 години бе гост на младите художници от школа „Импресия“. Тогава той запозна  учениците с любопитна информация, свързана с галактиките, Слънцето, Луната, Млечния път. В специална презентация всички видяха планетите от Слънчевата система и различни съзвездия.