Театрално студио „Вълшебната завеса“ триумфира на Националния фестивал на любителските театри

Архив Театрално студио "Вълшебната завеса"

Снимка: Емилиян ЯЛЪМОВ

Първо място за женска роля в категория „Младежки колективи“. Това присъди авторитетното жури на XXIII Национален фестивал на любителските театри „Каварна 2021“ на Христина Колева за актьорското ѝ изпълнение на моноспектакъла „Данчо, Мартин и майка им“ от Камен Донев. Режисьор-постановчик и сценограф е ръководителят на ТС „Вълшебната завеса“ – актьорът, режисьор и театрален педагог Димитър Ялнъзов.
Възпитаничката на театрално студио при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, впечатли с изпълнението си публиката и професионалната комисия, която бе в състав: председател – Крум Гергицов – театровед и членове: актрисата от Младежки театър „Николай Бинев“ – София и носителка на наградите „Икар“ и „Аскер“ Станка Калчева и Йордан Алексиев – актьор и заместник-директор на Театър „Българска армия“.
„Актрисата играе на професионално ниво.“ „Христина, Вие владеете и комедията, и драмата.“
„Бяхте толкова органична, че когато посочихте възглавничката, публиката се обърна да види къде е. Вие владеете публиката.“ „Режисьорът е разчел спектакъла детайлно точно и е поставил верните задачи на
актрисата във всеки един момент“. Това бяха част от професионалните коментари, отправени към създателите на спектакъла.
На престижния форум, който се проведе в Каварна от 1 до 5 юни т.г., бяха оценявани спектаклите на 15 колектива от страната. „Щастливи сме от обективната оценка на комисията. Това е награда за целия
творчески екип на спектакъла, както и за театралното студио, в което децата се заразяват с „вируса“ на театъра“, сподели Димитър Ялнъзов.