Театрално студио „Вълшебната завеса“

ДИМИТЪР ЯЛНЪЗОВ – художествен ръководител

тел. 0895/ 419 433

e-mail: dimitar.jalnazov@odk-varna.com

В Театрално студио „Вълшебната завеса“ се обучават деца от втори до единадесети клас.Тук те се учат на А-Б-то на театралното изкуство, придобиват сценично самочувствие, театрална култура и опитности за изява на сцена.Запознават се с различни театрални жанрове – клоунада, словесно – действен театър, куклен , естраден, драма, комедия. Заниманията с театър дисциплинират децата и ги оформят като личности. При нас е весело, забавно и интересно!
Димитър Ялнъзов е роден през 1968г. Завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ през 1992 г. в класа по куклено актьорско майсторство на проф. Атанас Илков. През годините е актьор в куклените театри в Пазарджик, Бургас, Благоевград и в Свободен драматичен театър – София. През последните десет години е щатен актьор в ДКТ „Дора Габе“, гр. Добрич. Работи в ОДК-Шабла като преподавател театрално изкуство, а също като ръководител на Младежка театрална студия „Зеници“, гр. Каварна. Дейността като режисьор и ръководител на детско–юношеските школи му носи много награди от фестивали на младежки любителски театри у нас и в чужбина като представленията са жанрово разнообразни и обхващат драма, комедия, куклени, мюзикъл, танцово-фолклорна импресия. Има опит и като режисьор и на професионална сцена. Носител на голямата награда на рецитаторския конкурс за унгарска литература в гр. Шумен, както и на редица актьорски награди от куклени фестивали.
„Вярвам, че заниманието с театър оформя личността на детето – дисциплинира го и го одухотворява!…И това е големия смисъл!…“