ТВОРЧЕСКА СРЕЩА НА ПОКОЛЕНИЯТА

Uncategorized

pisatel-5.jpg pisatel-4.jpg pisatel-3.jpg
pisatel-2.jpg kniga.jpg pisatel-1.jpg
„Питанки и чуденки“ на Панчо Недев събра в Стаята на приказките автора с най-малките писатели на Варна. На 28 май 2009 година децата от Литературен клуб „Касталия“ при ОДК – Варна имаха вълнуваща среща с варненския писател Панчо Недев. В красивата Стая на приказките в ОУ „Йордан Йовков“ те бяха първите щастливци, които имаха възможността да се запознаят с неговата най-нова книга. Най-младите поети и писатели от клуба от втори, трети и четвърти клас, които учат в това училище, поканиха г-н Недев на творческа среща на поколенията, на която те не просто прочетоха избрани текстове от книгата му за деца „Питанки и чуденки“, а с помощта на римите и своето чувство за хумор се опитаха да отговорят на литературните закачки на автора със свои стихчета, като отговаряха на питанките и дописваха чуденките.
Като гости на срещата присъстваха директора но ОУ „Йордан Йовков“ г-жа Костадинова и директора на Общински детски комплекс г-жа Николова. Сред почетните гости беше и малката Бояна, внучката на Панчо Недев, на която е посвена книгата.
Г-жа Магдалена Маркова, ръководител на ЛК „Касталия“, отправи предварителна покана към писателя да присъства на представянето на бъдещия алманах с творби на децата от клуба, където връзките между утвърдените и начинаещите писатели ще се затвърдят.
Пожелаваме успех на чудесната книга „Питанки и чуденки“, която със сигурност ще зарадва и малките, и порастналите деца!

Вашият коментар