С три престижни отличия са удостоени младите фотографи на ОДК

Архив Школа по фотография "Позитив"

Снимка: София Четиркина от школа „Позитив“ на награждаването в Бургас (виж по-долу в статията)

Три престижни отличия отреди журито на младите фотографи от школа „Позитив“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, от провелия се в гр. Кърджали XIV Национален конкурс за фотография „Фотоприказки“.

Уважаемото жури е разгледало и оценило общо 861 фотографии от 50 населени места, от 22 области от страната, от 83 училища и ЦПЛР. Това сочи официалната статистика на организаторите.

Ето имената на отличените варненски деца:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Виктор Чакъров – Трета награда, Първа възрастова група, раздел „Пейзаж и природа“ за снимката „Тишина“

Симеон Симеонов – Втора награда, Втора възрастова група, раздел „Пейзаж и природа“ за снимката „Над езерото“

Василен Станев – Втора награда, раздел „Художествена фотография“ за снимката „Полилей“

„Изключително съм щастлива от този успех на моите ученици. Конкуренцията беше много голяма, но те постигнаха страхотен резултат“, не скри вълнението си инж. Елвира Георгиева, ръководител на школа „Позитив“.

Целта на конкурса е да даде възможност за творческа изява на младите хора, да развива и усъвършенства техния талант в областта на фотографското изкуство, да формира и доразвие умения за работа с фотографска техника. 

Награждаването на победителите ще се състои на 4 ноември в гр. Кърджали. Тогава ще бъде открита и изложба с наградените и селектирани от журито фотографии.

Само преди дни пък бе връчването на отличията в Националния конкурс „Морето не е за една ваканция“ – Бургас 2023. София Четиркина, възпитаник на школа по фотография „Позитив“, бе удостоена с втора награда. Школа „Позитив“ имаше следа и в Първа възрастова група, където специална награда спечели Петър Йорданов, който обаче се яви от името на своето училище.