С изключителен успех Детски хор “Добри Христов“ завършва 66-ти творчески сезон

Архив

Голямо признание за своя труд хористите получиха с присъждане на най-високото отличие-наградата на Фондация “Йордан Камджалов“ за най-добро представяне на XI Празници на женските и девически хорове “Проф. Лилия Гюлева“-Търговище. Хорът бе удостоен  с авторска пластика /Сава Стоименов/ с емблемата на фестивала, с автор художника Цончо Денев, както и с грамота от Български хоров съюз.

„Това е огромна чест и отговорност за нас! Всеки успех изисква “изкачването“да продължава с удвоени сили!“, сподели диригента Галина Станишева.

В атмосфера на празничност и приятелство на сцената се изявиха хорове на високо ниво:

Детски хор “Дунавски вълни“ – диригент Весела Тодорова

Женски хор “Златна лира“  – диригент Илиана Иванова

Девически хор “Carmen Argessi”- диригент Корнелия Йонеску, Питещи, Румъния

Дамски хор “Тримонциум“ с диригент Ваня Атанасова гр. Пловдив

Вокален ансамбъл “Фортисимо“ с диригент Милена Добрева

Изказваме своята благодарност за високата оценка за представянето на Детски хор “Добри Христов“ на всички гости на фестивала, диригентите :г-жа Таня Никлева-Владева, г-жа Мая Василева,г-жа Милка Толедова, Д-р Йозджан Сьонмез ,г-н Ценко Минкин ,г-жа Деница Узунова и на цялата възторжена публика!

С чувство на признателност, благодарим на артистичния директор и диригент на хор “Златна лира“, Илияна Иванова – двигателя на фестивала ,за всеотдайността и професионализма, с които издига още по-високо нивото на фестивала, както и за обичта и грижата, с която дарява всеки участник в този музикален празник!

Обединени от силата на музиката да кажем „На многая лета“ и до нови срещи!