Студио „Балет“

БИСТРА БЪЧВАРОВА – хореограф и педагог

тел. 0878/ 362 028

e-mail: bistra.bachvarova@odk-varna.com

МАРИЕЛА ЧАНКОВА – корепетитор

 

 

Ръководителят на състава Бистра Бъчварова е завършила специалносттите „Балетна педагогика” и „Балетна режисура” в АМТИИ – Пловдив и специалността „Хореография” във ВСУ „Черноризец Храбър”. През 2013 година е удостоена с почетната награда на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски” за цялостна и високопрофесионална дейност в системата на народната просвета.
А през 2018 г. е наградена от Асоциацията на хореографите на България с “Златна муза” за най-добър детски хореограф на годината.

В „Студио Балет” се обучават на балетно изкуство деца от 5 до 18 годишна възраст. Възпитаниците и са спечелили множество призови награди от национални и международни конкурси.
Децата от студиото участват в балетни спектакли на ТМПЦ-Варна” – „Пепеляшка”, и „Доктор Охболи”, „Котките”.
Съвместно с Варненска детско- юношеска опера са реализирани мюзикълите -” Магьосникът от Оз”, „Джекил”, ”Мечо пух”, „Пук или Лили на морското дъно”, „Анни”, “Сън в лятна нощ”

Изявени балеринки от школата продължават своето обучение в : -Балетна академия гр. Виена/Австрия-Мартина Куртева, -Балетно училище гр. Берлин /Германия-Дария Йорданова лауреат на Фондация „Димитър Бербатов и множество в балетните училища в гр.София и гр. Варна.
Балетни спектакли на „Студио Балет”, хореограф Бистра Бъчварова:
2013 „Лешникотрошачката” , музика Чайковски
2015 г. „Карнавал на животните”, музика Камий Сен Санс
2016 г. „Разходка в зоопарка”
2017г.-”Приключенията на Лукчо” музика Карен Хачатурян
2019г-”Петя и вълкът” музика Сергей Прокофиев