Студио „Балет“ триумфира на балетния конкурс „Българска роза“ в Казанлък

Архив Студио "Балет"

Студио „Балет“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, триумфира на балетния конкурс „Българска роза“, който се проведе в Казанлък на 20 и 21 май т.г. Момичетата на Бистра Бъчварова спечелиха и трите стипендии по програмата за даровити деца на Министерството на образованието и науката, класирайки се на първите три места при соловите изпълнения в раздел „Класика“ на 3-та възрастова група. Стефания Георгиева бе първа. Нейни подгласнички станаха Диана Момчева и Камелия Ташева. В раздел „Характерен танц“ Диана Момчева събра максимума от 120 точки, което й донесе и специалната награда на журито.

Студио „Балет“ се класира на първо място и при груповите изпълнения в раздел „Класика“. Стъпка по-надолу остана изпълнението на балеринките на ОДК в раздел „Характерен танц“.

Бистра Бъчварова, ръководител на студиото, бе отличена със специална грамота за висок професионализъм.

Организатори на балетното събитие са Министерство на образованието и науката, Община Казанлък, ОДК “Св. Иван Рилски“ и др. В двата дни на конкурсната програма, гр. Казанлък се превърна в истинска танцова столица със завладяващите изпълнения на младите таланти на България.