Стефан Трифонов от ВА „Сребърни звънчета” при ОДК- Варна в благотворителен концерт с финалистите от „Х-FAKTOR”

Uncategorized

Театър „Сава Доброплодни” в Силистра снощи щеше да експлоадира-това каза Монка Николова, директора на Общинския детски комплекс във Варна, след завръщането си от благотворителния концерт за децата от Дома за деца лишени от родителска грижа „Димчо Дебелянов”. „Толкова много хора в залата не сме виждали от години”- коментираха хората.

Заедно  с финалистите от „Х-FAKTOR” Богомил Бонев-Боги, Александра Апостолова-Сани и Людмил Августинов известен като Jeason Brad Lewis участва и Стефан Трифонов от ВА „Сребърни звънчета” при ОДК-Варна. Деветгодишния Стефчо взриви публиката със своите изпълнения и по нищо не отстъпи на младите звезди.

Благородната инициатива е дело на Националното сдружение на сираците в България с председател Слави Михайлов, под патронажа на народния представител Стефан Господинов.

По време на концерта господин Стефан Господинов връчи касата със събраните средства на директора на Дома  господин Стилиян Стойчев, като отчетоха сумата от 2000лв., която ще се използва за ремонт на покрива. Директорът развълнуван каза, че тази каса тежи не толкова със сумата, а с отговорността, която поставя пред него. Слави Михайлов обяви пред публиката , че силистренският дом е с приз „Дом №1” в България за прекрасните условия, които са осигурени, съвсем близки до семейна среда. Втори в класацията е дома за сраци във Велико Търново, а за дом с най-лоши условия е обявен Дом „Княгиня Надежда” във Варна.

Няколко часа преди да започне концерта участниците и организаторите в проявата бяха поканени на среща при областния управител Николай Димов, който изрази искреното си задоволство от възможността да изрази подкрепата си в личен план и на областна администрация за осъществяването на подобни инициативи. На срещата, народния представител от ГЕРБ Стефан Господинов заяви, че „Благотворителността е сериозна кауза, която ни прави съпричастни към хората в неравностойно социално положение”. Само преди месец неговото семейство е дарило голям плазмен телевизор на децата от Дома.

Гостите, изпълнителите и организаторите имаха възможността  лично да посетят ДДЛРГ и да се запознаят с децата. Сред много овации и емоции младите таланти Боги, Саня, Людмил и Стефчо раздаваха автографи, правиха снимки и видеоклипове с тях. Всички бяха поканени на малка почерпка.