Специални награди „Иван Поповски“ за възпитаници на ДЮТ „Златното ключе“ от национален конкурс

Архив Детско-юношески театър "Златното ключе"

Колаж: Емилиян Ялъмов

Анелия Христова и Михо Колев, възпитаници на ДЮТ „Златното ключе“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, бяха удостоени със специалната награда „Иван Поповски“ от провелия се в Шумен Национален конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература.

„Тези отличия се присъждат само на възпитаници на висшите учебни заведения, но в този случай бяха връчени на две „ключета“, по изключение, по волята на дъщерята на Иван Поповски“, отбеляза Сия Папазова, художествен ръководител на ДЮТ.

Михо Колев бе отличен и с наградата на Община Дебрецен и театър „Чоконаи“, където получи покана да гостува. Специална награда на фирма „Контракс“ бе присъдена на Елинор Кинчева. В своята възрастова група бяха отличени още с трети награди Лорета Ненова, дебют на конкурса, както и Алекс Алексиев. Втора награда бе връчена на Аксу Осман.

„Организаторите на конкурса подчертаха, че представянето на школата е голямо предизвикателство за студентите от НАТФИЗ“, допълни г-жа Папазова, котя е била лично поздравена от г-жа Бернадет Колар, зам.-ръководител на мисията при посолството на Унгария  у нас, г-жа Сандра Мишкеди, директор на Унгарския културен институт и др.