Смях и сълзи на театрална премиера в Младежки дом

Архив

Снимки: Емилиян ЯЛЪМОВ

Театрално студио „Вълшебната завеса“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, отбеляза морския празник Никулден с премиера на морска история. Препълнената зала в Младежки дом изгледа постановката ‚Данчо, Мартин и майка им“ от Камен Донев, под режисурата и вещото ръководство на Димитър Ялнъзов, ръководител на Студиото. Моноспектакълът на Христина Колева – най- голямата възпитаничка на „Вълшебната завеса“, разпали бурните емоции на публиката, които преминаваха от искрен смях до истински сълзи.

„Това е историята на една обикновена жена, разказана и преживяна за един час на морския бряг. В този отрязък от време преминава целият и съзнателен живот от истерията, страховете,    самоиронията, мечтите до абсурдите на битовизма. Това също е историята на една надуваема плажна възглавничка изпусната в открито море. А може би това е една и съща история…“, споделя Ялнъзов.

Залата дълго аплодира младата актриса Христина Колева в края на представлението, а г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – ОДК гр. Варна не скри вълнението си : „Браво, Хриси! Завършена актриса в такава крехка възраст.” От сцената Николова поздрави и Димитър Ялнъзов за изключителния труд и невероятен резултат. Тя отбеляза също, че това представление трябва да се гледа от учителските колективи на Варна, както и от големите ученици.