Светът през моите очи

Uncategorized

“С всяка една моя фотография и всяко едно мое действие,

аз искам да покажа на хората, че не е нужно да сме еднакви…

Различието ни прави едно общество!”

На 17.10.2011 г . в клуб Vintage33, комплекс Каскада  в х-л „Черно море” школа „Европейски мост” към ОДК –Варна  представи изложбата на младия фотограф Цветан Русев.

Цветан е  на 21 години. Завършил е Професионална Гимназия по Строителство Архитектура и Геодезия „Васил Левски” гр. Варна. В момента работи във Фотостудио ФОТОЛЕНД.

За себе   си  Цветан споделя „Като дете бях много палав и никога не се спирах на едно място, вечно наказан в ъгъла с вдигнати ръце. Майка ми все тичаше след мен и ми превързваше раните, а баща ми постоянно ми се караше за добре, но аз все не го слушах, нали съм дете. Не обичах да уча, но в 11 клас разбрах, че е нужно да знаеш. В този случай да кажа, че мотото ми е „По-добре късно, отколкото никога”. Сега съм на 21 години, но все още съм дете. Смятам че всеки си остава дете до известна степен. Може да се държиш като възрастен, но никога не забравяй, какво е да си дете! С всяка една моя фотография и всяко едно мое действие, аз искам да покажа на хората, че не е нужно да сме еднакви…  Различието ни прави едно общество!”

Освен с фотография Цветан  кара колело, излиза с приятели, обича да учи нови неща, а страстта му е да  търси отговори на   логически задачи и  да търси решението на даден въпрос.

Цветан  вече не е  ученик, но  редовно  посещава откритите  занятия  на  школа „Европейски мост”.

На неговата изложба присъстваха   гости, приятели,  и  млади хора  от  СУПЦ „Анастасия д-р Железкова”. Младите хора, посетили събитието   откриха  света  през погледа  на  Цветан и разбраха, че когато човек иска и може, мечтите  се  постигат.

Представянето на младия  фотограф е събитие по проект „Искам и за мен  да  има  бъдеще“ на Настоятелството  при ОДК, финансиран по програма Дъга на ФРГИ. Изложбата на Цветан Русев е благотворителна. Цената  на  една  фотография е 20лв. Сумата, която  Цецо ще  събере  от продажбата  на  творбите  си ще  бъде  дарена  на СУПЦ „Анастасия д-р Железкова“, за подпомагане творческите  дейности  на  младите  хора, които живеят и учат там.

Снимките можете  да  видите в профила на Общински детски комплекс във фейсбук и  да  поръчате лично  на  Цецо.