Ръководителите на ДВА „Сребърни звънчета“: Онлайн обучението се приема много добре от децата

Архив Детски вокален ансамбъл "Сребърни звънчета"

Откакто започнахме онлайн обучението, мога да кажа, че работата ни се удвои. Най-напред трябва да се измислят музикални задачи, които  никъде не можеш да намериш по Интернет. След това да ги запишеш на петолинието, да ги снимаш  и да ги изпратиш  по график на всяка  група. Вторият етап е видеозапис на  упражнеия за разпяване .Всеки път правим различни. Един свири, друг записва. Изпращане. Третият етап е записване с пиано на отделни гласове  и изпращане всеки да учи своя глас. Сега изпробваме начини, по които трябва да репетираме „на живо“ с децата. Мислим да го правим по месинджър. Затруднени сме, защото  всяко дете трябва да чува останалите от групата, не само преподавателя. Ако не се получи, ще работим  индивидуално.Това означава часове, защото всички трябва да са равнопоставени.

Онлайн обучението се приема много добре от децата. Следят с желание всеки нов урок. Имаме много добра комуникация с родителите. Ако не разбират нещо, веднага се обаждат да питат.

Независимо от трудностите, които в момента преодоляваме, смятаме, че това е  добра алтернатива  и за музикалното обучение на деца.

Юлия Недева

Гарине Пюзантян