Медиите за конкурс „Възкресение Христово“2010

Uncategorized


http://more.bnt.bg/index.php?go=read_news&id=1386
509 ДЕЦА УЧАСТВАХА В КОНКУРСА „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО 2010“

В три категории се състезаваха децата в общинския конкурс “Възкресение Христово 2010” – компютърна картичка, рисунка или колаж и писано великденско яйце. Днес организаторите от Общинския детски комплекс – Варна отличиха 53-ма участници.


Работата на журите не е била никак лесна. То е трябвало да избере най-добрите картички, колажи и писани великденски яйца от 509 творби.

Йорданка Аргирова, Общински детски комплекс – Варна: “Общо сме получили 206 рисувани картички, 180 писани яйца и 127 компютърни картички. Децата много са се постарали. Имаше доста раздадени награди в повече от предвиденото.”

В конкурса “Възкресение Христово” днес 53 деца получиха награди. Оказа се, че през тази година рисуваните яйца са по-малко от картичките в сравнение с предишните издания. Четвътокрласничката Зорница Рублева печели трето място без дори да знае, че нейна компютърна рисунка е избрана да участва в конкурса.

Зорница Рублева, ОУ “Васил Априлов”: “Те ме изненадоха. Дойде заместник директорката в класа да ми каже, че съм на трето място. Исус Христос възкръства и с червеното яйце то се боядисва и на малките деца тук се прави един кръст.”

Дванадесетгодишнтата Антония Желязкова не е вярвала, че ще спечели, когато е решила да участва с рисунка на зайче, което рисува яйце.

Антония Желязкова, Първо основно училище: “Защото исках и аз един път да участвам в един конкурс.”

По-малките получиха плюшени играчки. По-големите – компютърни аксесоари. И незвасимо, че конкурсът е общински свои произведения са изпратили дори децата от Кричим, област Пловдив.
Мартин Николов

509 варненски деца се надпреварваха за най-красиви яйца и картички

в.Черно Море
Неделя, 28 Март 2010 15:12
Конкурсът „Възкресение Христово – 2010“, организиран от
Общински детски комплекс – Варна, предизвика 509 ученици да покажат майсторството си в изписването на яйца, рисуването на IT и традиционни картички.

Вчера от от 11 ч. в балетната зала на комплекса се състоя награждаването на победителите. Състезанието е посветено на християнските празници Благовещение, Лазаровден, Цветница и Възкресение Христово.

Представени бяха 206 рисувани и колажирани картички, 181 рисувани яйца и 127 компютърни картички.

Поради големия интерес към конкурса журито включи и творби на участници от Ветрино, Кричим и Игнатиево.

Протоколът с имената на наградените участници е публикуван в сайта на ОДК – www.odk-varna.com/?cat=41

Творбите ще бъдат експонирани в изложба-базар, която може да бъде посетена до 1 април в Детския комплекс на ул.“Александър Пушкин“ 7

Вашият коментар