Репортер от „НахОДКи“ преминава индивидуално обучение за водене на видео подкаст в Mu-Vi.tv

Архив Вестник "Находки"

Снимки: Емилиян Ялъмов

Репортер от редакционната колегия на вестник „НахОДКи“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, започна индивидуално обучение за водене на видео подкаст. Негов ментор е г-жа Силвия Николова, ръководител „Студийна програма“ в Mu-Vi.tv към Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна. В рамките на няколко дни Соня Щерева ще получи ценни теоретични съвети, които впоследствие ще трябва да приложи в поставените й практически задачи, с които ще трябва да се справи в студиото на телевизията.

По-късно тази година още две репортерки от редакционната колегия на „НахОДКи“ ще преминат такова обучение, за да могат да са взаимозаменяеми в ролята на водещи, както и да продължат подкаста след завършването на Соня Щерева, която сега е в 12 клас и й предстои дипломиране.

Първите епизоди на „пОДКаст“ се очаква да бъдат заснети в Младежки дом – Варна в началото на пролетта.

Обучението на младите водещи е продължение на дългогодишното сътрудничество  между ЦПЛР – ОДК, гр. Варна и МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“, което стартира с посещение в модерното студио на университетската телевизия, запознаване с работата на отделните звена при изработката на телевизионна продукция, работа с аутокю и т.н.