Репортер на „НахОДКи“ е „Ученик на годината“

Архив Вестник "Находки"

Снимки: Емилиян Ялъмов

За втори път репортер на вестник „НахОДКи“ е удостоен с награда „Варна“ за „Ученик на годината“! Милица Иванова е възпитаник на Първа езикова гимназия, но голяма част от свободното си време прекарва в школите на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.  Тя е възпитаник на г-жа Магдалена Маркова в литературен клуб „Касталия“, има своя рубрика в Радио Варна, участва в снимките на журналистическите  документални телевизионни продукции с БНТ-2 и редакционната колегия на ОДК , списва много от броевете на ученическия вестник, носител е на редица призове за творческо писане. Милица е и четирикратен стипендиант на Министерството на образованието и науката по програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

От трибуната в зала „Пленарна“ Милица благодари за номинацията на своите преподаватели от Първа езикова гимназия и подкрепата, която винаги е получавала от тях. Ученичката възнамерява да продължи образованието си в чужбина.

Първият репортер на „НахОДКи“, носител на приза „Ученик на годината“, бе Радина Узунова. Тя получи отличието през 2019 г.