Раздадоха наградите на “Любовта в нас”

Архив

Наградата на кмета на XII Национален конкурс за литературно творчество и визуални компютърни изкуства „Любовта в нас” отиде при Даниел Луканов от Варна. Луканов е десетокласник от I ЕГ и възпитаник на Литературен клуб и младежки медиен център „Касталия” при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Той получи отличието за цялостното си представяне. Награда му връчи Григория Иванова, зам.-директор на ЦПЛР – ОДК.

Церемонията по награждаване на лауреатите от „Любовта в нас” се състоя в Младежки дом – Варна. Специални награди в раздел „Литературно творчество” получиха Моника Желязкова от Варна, Джулиана Иванова от Първомай и Силвия Маринова от Шумен. При визуалните и компютърни изкуства специалното отличие бе за Моника Попова от Самоков.

През тази година свои творби за участие изпратиха общо 372 ученици от над 80 населени места в България.

В литературните категории работите им оценяваха Станислав Пенев, председател на „Сдружение Литературно общество – Варна, поетесата Радостина Драгоева и писателят Недялко Илиев. В раздел „Визуални и компютърни изкуства” председател на журито бе инж. Мая Боянова, учител по информационни технологии, а членове: Илияна Бораджиева, художник и Татяна Стоянова, специалист информационни технологии.

В съпъстващата програма участие взеха деца от Куклен театър „Палечко”, вокалните ансамбли „Звездни струни” и „Сребърни звънчета” и школа „Балет” при ОДК. В ролята на водещи влязоха Стефани Ангелова и Ивет Раданова.

Имената на всички наградени ученици може да откриете в официалните протоколи на оценяващите комисии, които са публикувани на страницата ЦПЛР – ОДК, гр. Варна www.odk-varna.com.

Албум с още снимки от церемонията може да разгледате ТУК.