Първи стъпки на школата по пожароприложен спорт „Огнеборец“

Uncategorized

Първи стъпки на школата по пожароприложен спорт „Огнеборец“ към ЦПЛР-ОДК, град Варна към предстоящото Световно първенство по пожароприложен спорт, чийто домакин е Варна през месец септември 2018 г.

На 5 юни новосформираният отбор по пожароприложен спорт към ЦПЛР-Общински детски комплекс, град Варна се включи в тържественото откриване на Пети международен  турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос“. Под съпровода на духовия оркестър на ВМС, мажоретките на Детския комплекс с ръководител Станислава Тобак поведоха дефилето на двадесет и седемте отбора от България и чужбина.

В същото време на откритата сцена на входа на Морската градина децата от художественотворческите състави на ОДК –  „Студио Балет“ с ръководител Бистра Бъчварова, ВА „Сребърни звънчета“ с художествен ръководител Юлия Недева, школа „Балет“ с ръководител Татяна Костова, ДФА „Българче“ с ръководители Ирена Станева и Жасмина Василева, Народния хор с ръководител Диляна Иванова поднесоха поздравителна програма на официалните гости и варненската публика.

Предстои към отбора да се присъединят още ученици от варненските училища,  за да започне подготовката им за участие в Световното първенство по пожароприложен спорт, което ще се проведе през месец септември във Варна. Най-добрите 15 момичета и 15 момчета от отбора ще представят България на първенството.

Летните тренировки ще се провеждат от 15 юни до 31 август  2018 г., всеки вторник и четвъртък от 18.00 ч. и всяка събота от 10.00 ч. на стадион „Локомотив“.

Всички желаещи ученици могат да се запишат за целогодишно обучение в школата чрез електронната система, качена на сайта на Общинския детски комплекс.