Първа награда за Радослав Димитров от МФ за музика и танц „Абанико“2015

Uncategorized

На 28 и 29 март във Военния клуб в София се проведе четвъртото издание на Международния фестивал за музика и танц „Абанико“(Ветрило). Той се провежда под егидата на Испанското посолство и се организира от Българско Музикално Сдружение „Щастливеца“ и Музикална Агенция“ Artvoices“. Тази година  е с международно участие. Задължително условие според регламента е участниците да изпълнят част от репертоара си на испански език.

Международно жури  в състав: Тони Алексовски от Македония, директор на международния фестивал“Тралала“ Битоля, Венченцо Коласанто -Италия, директор на конкурса „Еврокидс“ и Свилена Дечева -преподавателката на Крисия  оценяваше изпълненията  на участниците в конкурса.

Радослав Димитров се представи блестящо в конкуренция с 22 участника  във възрастовата си група. Освен първата награда, изпълненията  на Радослав му донесоха Специалната награда на Мтел и две  покани за участие в предстоящите през 2015 г. международни конкурси „Еврокидс“ и“Тралала“.

Радослав е възпитаник на Теодора Сотирова от две години. Двете  му  сестри   Деница и Магдалена също пеят  във Вокален ансамбъл „Звездни струни“  и  винаги, когато са на сцена печелят овациите на публиката.

Честито на Радослав и поздравления, г-жо Сотирова! Желаем ви нови успехи и много награди!