Публиката аплодира на крака възпитаниците на Варненска детско-юношеска опера

Архив Варненска детско-юношеска опера

Снимки: Емилиян Ялъмов

Публиката аплодира на крака възпитаниците на Варненска детско-юношеска опера (ВДЮО) при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Това стана по време на премиерата на мюзикъла „Голям“, която се състоя на 24.10.2022 г. в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“.

„Изморени сме, но щастливи, че успяхме да направим този мюзикъл. Пандемията донякъде забави премиерата, но не успя да попречи за реализацията й.“, сподели с публиката от сцената след края на представлението Ганчо Ганчев, диригент и ръководител на ВДЮО.

Либретото на „Голям“ е на Джон Вайтман. Текстът на песните е на Ричард Малтби.

Мюзикълът „Голям“ е въз основа на филма на Twentieth Century Fox „Голям“ със сценаристи Гари Рос и Ан Спилбърг. Първоначално мюзикълът е поставен на Бродуей от Джеймс Б. Фрайдберг, Кенет Фелд, Марк Лорънс и Кенет Д. Грийнблат, в партньорство с Fao Schwarz – Пето Авеню.

На варненска сцена „Голям“ се игра под режисурата на Димитър Ялнъзов. Зад  представлението стоят още Миглена Шишева, хормайстор и корепетитор, хореограф Станислава Томова – Съни, вокален педагог Бойка Василева, балетен педагог Бистра Бъчварова, театрален педагог Милена Кънева.  Мюзикълът „Голям“ бе реализиран с участието на Оркестъра на Държавна опера Варна.

АЛБУМ СЪС СНИМКИ