Прожектираха документални филми за варненски храмове в бинарен урок на школи по православни и християнски ценности

Архив Школа по православни християнски ценности и традиции - иконопис „Православни християнски ценности и традиции“- Владимир Николов

Снимки: ДПЦ „Св. Архангел Михаил“

Два документални филма, посветени на варненски храмове, бяха прожектирани по време на бинарен урок на школи „Православни християнски ценности и традиции“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Урокът се проведе в сградата на Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил“ и бе за ученици от НУ „Васил Левски“ и ЧОУ „Монтесори“. Филмите, част от голяма поредица, реализирана от екип на ОДК в състав: Емилиян Ялъмов – оператор и режисьор по монтажа, Делян Шишков – монтаж,  организатор – Владимир Николов, могат да бъдат гледани и в официалния Ютуб канал на ЦПЛР.

По време на занятието в „Св. Архангел Михаил“ учениците научиха от г-н Николов повече за историята на храмовете, както и за тяхната архитектура. Илка Колева , ръководител на школата по иконопис, запозна присъстващите с материалите в иконописка, както и правилата и нормите за изписването на иконите.

Гост на занятието бе г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна.