Приключи зоналното първенство по футбол за деца до 12 години „Данониада“ 2017 във Варна

Uncategorized

Приключи зоналното първенство по футбол за деца до 12 години „Данониада“ 2017 във Варна, на  което ЦПЛР-ОДК, гр. Варна, беше  домакин  на 20 май.  На стадиона на Технически унивеситет  се  състезаваха 12 отбора. Мажоретките от школа „Вива Денс“ с ръководител Слава Тобак откриха  празнично турнира и  подкрепиха нашия  отбор,  с треньор Бисер Бъчваров.   

 

Ето  и  новината от  сайта  на  турнира:

http://www.danoniada.bg

Два бургаски отбора са последните финалисти в „Данониада” 2017

20.05.2017 15:50:00

Детската школа на ФК “Черноморец” (Бс) и отборът на Бургас спорт се наложиха убедително над съперниците си от последния зонален кръг на “Данониада” 2017, който се проведе на 20-ти май на терените на Технически университет – Варна.

Малките акули доминираха във всички мачове и се класираха за финалите в София с обща голова разлика от 20:1 в 4 изиграни мача, като в последния си двубой отстраниха и детската школа на ФК “Добруджа” (Добрич). Под ръководството на треньора Пламен Младенов, децата на Черноморец дадоха силна заявка за класиране за тазгодишното издание на Международна купа “Данон” и опит да подобрят резулатите на своите по-големи съотборници, които през 2014 се стигнаха 10-то място в Бразилия, отново водени от Пламен Младенов.

Другият финалист – отборът на Бургас спорт, също водеше убедително във всичките си срещи и има актив от 11:1 гола.

В двубоите от зона Варна на „Данониада” 2017, участие взеха отбори от града домакин, от Шумен, Бургас, Добрич, Търговище, Исперих и цяла Североизточна България.

За първи път по време на “Данониада” 2017 се организират и образователни игри за децата на тема “Събирай разделно”. Програмата е част от съвместна инициатива на “Данон България” и “ЕКОПАК България” (АД), чиято цел е да разясни на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

Заключителната фаза на “Данониада” 2017 – националният финал, ще се проведе на 2 юни на стадион Академика на IV километър. В него ще участват 8-те зонални победители – ФК “Левски Раковски” (Сф), ФК „Национал” (Сф), ФК „Литекс”, ФК „Дунав” (Русе) „Ботев” (Пд) и ФК „Юнайтед” (Пд), както и днешните финалисти ФК “Черноморец” (Бс) и Бургас спорт.