Приключи зоналният турнир на „Данониада“2016 във Варна

Uncategorized

Вече е ясен резултатът за зона Варна  от  деветнадесето издание на футболния турнир „Данониада” –  за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от “Данон – Сердика” АД и Министерството на образованието и науката, съвместно с Фондация “Димитър Бербатов”. Победителите са: на първо място ФК „Черноморец-1“, Бургас и на второ място  ФК „Черноморец-2“, Бургас.

На 23 април 2016 г. , на стадиона на Техническия университет,  Варна беше домакин на втора зона, а организатор на събитието Общинският детски комплекс.

14 отбора са състезаваха на тазгодишното издание. Отборите са разделени на 4 групи, като се играе в група всеки срещу всеки. От всяка група продължават първите два отбора. Победителите играят полуфинали и до финала в София достигат първите два отбора.

И през тази година организаторите се надяват да съберат най-добрите детски отбори от цялата страна, за да продължат традицията на класиране в топ 10 на Международна купа “Данон”, която тази година ще се проведе през есента във френската столица. Очаква се финалните мачове от международния турнир да се играят пред многохилядна публика на някой от големите стадиони в Париж.

През 2016 г. патрон на Международна купа „Данон” е световноизвестният футболист Зинедин Зидан. Неговата подкрепа за турнира е още един стимул за милиони деца по света да спортуват, да вярват в мечтите си и да не спират да ги преследват!