Пресконференция на ДЮТ “Златното ключе”

Архив

Пресконференция, посветена на 45-та годишнина на ДЮТ „Златното ключе”, се проведе в сградата на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Ръководителката на школата Сия Папазова запозна представителите на медиите с кратка историческа справка. В нея тя бе подбрала любопитна информация за годините на създаването на „Златното ключе” и работата на своята сестра Катя Папазова.

Своите първи стъпки в школата са направили редица популярни имена от родната театрална сцена. За тях Сия Папазова припомни и с много документални снимки. Някои от фотосите бяха извадени за прът път от архивите.

Историята на „Златното ключе” ще намери място и в книга, която предстои да бъде издадена, стана ясно още на срещата с медиите. Тя ще носи заглавието „Спаси и сохрани”. Годишнината на „Златното ключе” ще бъде отбелязана и с голям театрален маратон, който ще се проведе на 27 декември в Концертната зала на Младежки дом.

На пресконференцията присъстваха много от сегашните възпитаници на „Златното ключе”, които са носители на престижни национални и международни отличия.

Албум със снимки от пресконференцията може да разгледате ТУК.