Преподаватели от НАТФИЗ ще оценяват повече от 100 изпълнения на ученици от Варна и региона

Архив Ученически конкурс "Моята България"

За първа година в журито на Регионалния ученически конкурс „Моята България“ влизат преподаватели от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Оценяващата комисия е председателствана от проф. д-р Любомир Гърбев от катедра „Сценична реч“. Проф. Гърбев е драматург, белетрист и лектор с множество публикации и постановки у нас и в чужбина. Гост-лектор и консултант е в национални и частни телевизии и радиостанции. Сред оценяващите е и доц. д-р Пенко Господинов от катедра „Драматичен театър“, познат на широката телевизионна аудитория от ролите му в сериалите „Стъклен дом“, „Седем часа разлика“, „Недадените“, „Забранена любов“ и др. Поканата да журира в раздел „Художествено слово“ прие също актрисата Светлана Ефендулова.

В следващите дни тримата ще изгледат повече от 100 видеа на ученици от Варна и региона, които бяха изпратени на служебната поща, след което ще определят и при кого ще отидат престижните награди.

„Пандемията и невъзможността да се събират много деца на едно място е причината РУК „Моята България“ за първа година да се провежда изцяло в електронна среда от разстояние. Затова няма да има и церемония по награждаване, а отличията ще бъдат изпратени по куриер“, заяви Емилиян Ялъмов, който за втора поредна година е председател на организационната комисия на конкурса.

В раздел „Фотография“ журито на РУК „Моята България“ повежда Юлиян Недев. Членове са Красимир Делчев и Иван Тонов. И тримата са изявени майстори на обектива, които имат зад гърба си множество самостоятелни изложби и големи награди. Критериите, по които те ще класират фотографиите на учениците са: техническо изпълнение, композиционно решение и художествена стойност.

На 15.02.2021 г. изтече срокът за представяне на творбите и в двата раздела. Протоколите с имената на победителите ще бъдат публикувани на официалната уеб страница на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, до 28.02.2021 г.

В ХХ издание на РУК „Моята България“ ще бъдат връчени Специална награда на кмета на град Варна, както и първа, втора и трета награда и поощрения във всеки раздел категория и възрастова група.