Общински детски комплекс-Варна – домакин на втора зона на Националния футболен турнир „Данониада“ 2016

Uncategorized

На 23 април от 9.00 ч. на стадиона на Техническия университет  ще се проведе поредното  деветнадесето издание на „Данониада” – единственият по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от “Данон – Сердика” АД и Министерството на образованието и науката, съвместно с Фондация “Димитър Бербатов”.

Националният турнир „Данониада” е разделен на две фази: зонална, с участието на всички записани отбори и финал в София между първите два отбора от всяка от четирите зони. Варна е домакин на втора зона, а организатор е Общинският детски комплекс. Финалните двубои, на които ще се разбере и победителят в тазгодишното издание на турнира, ще се проведат в края на май в София.

И през тази година организаторите се надяват да съберат най-добрите детски отбори от цялата страна, за да продължат традицията на класиране в топ 10 на Международна купа “Данон”, която тази година ще се проведе през есента във френската столица. Очаква се финалните мачове от международния турнир да се играят пред многохилядна публика на някой от големите стадиони в Париж.

През 2016 г. патрон на Международна купа „Данон” е световноизвестният футболист Зинедин Зидан. Неговата подкрепа за турнира е още един стимул за милиони деца по света да спортуват, да вярват в мечтите си и да не спират да ги преследват!

Вече е ясен резултатът за зона Плевен – „Аристон“ Русе и  „Спартак“ Плевен, са първите финалисти на „Данониада“ 2016.