Празнично матине събра школи на ОДК

Архив

Празнично матине на две от школите при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна напълни с публика Арт Салона на Радио Варна. Събитието се състоя на 15 декември и в него се включиха възпитаниците на Театрална студия „Вълшебната завеса” с ръководител Димитър Ялнъзов и Школа „Пиано” с ръководител Боряна Шопова.

От 2016 г. година младите пианисти и актьори представят своите съвместни проекти на тази сцена. Празничното матине е част от проекта “Криле за начало“ на БНР, който дава възможност на талантливите деца  да направят първите си стъпки като изпълнители и актьори.

За гостите на събитието бяха поднесени различни пиеси от класически и съвременни композитори, както и рецитал  на стихове от български и чужди автори.

Специален гост-изпълнител бе Симона Симеонова, възпитаник на ЦПЛР-ОДК гр.Варна, продължила обучението си в НУИ “Д.Христов“.

Празничното матине уважи и Монка Николова, директор на ОДК – Варна, която поздрави колегите, децата и техните родители с настъпващите светли християнски празници.

Албуми със  снимки от събитието може да видите ТУК и ТУК.