Участие на Детски хор „Добри Христов“ в Хорови празници „Янко Мустаков“ 2018′ Свищов

Uncategorized

Изключително успешно участие на Детски хор „Добри Христов” на XVI-тите Хорови празници „Янко Мустаков” в Свищов, с които бяха отбелязани 150 години хорово изкуство в България.

Седмици след представянето си на първия национален фестивал на детските и младежки хорове във Варна – част от програмата на Международния майски хоров конкурс „Проф. Георги  Димитров”, в началото на месец юни, варненските момичета бяха сред малкото поканени да покажат висотата на певчевското си изкуство.

Младите варненски певици впечатлиха участниците и гостите на Свищов с репертоара си, в който влизат както песни на български композитори, многогласни обработки на автентичен фолклор, спиричуъл, песни на Сергей Рахманинов, Антонин Дворжак и Джордж Гершуин.

„Много от колегите от страната ни поздравиха за добрата вокална постановка, звук  и подбора на репертоар, представен на толкова високо ниво”, споделиха след завръщането от Свищов диригентът Галина Станишева и пианистът Биляна Енева.

Само след дни – на 16 юни, един от най-старите български детски хорове ще отбележи и 65 години от основаването си с концерт в Градската художествена галерия на Варна „Борис Георгиев”.

Началният час на концерта на настоящите възпитаници  на хор „Добри Христов” и техните ръководители е 19.00 ч.