Празник в ДЮТ  „Златното ключе „

Uncategorized
На 19.11.2017 г. в Младежкия дом се състоя премиерата на „Къси Чехови  разкази“ с Бояна Никова. Постановка Сия Папазова.
Бояна е от шестгодишна в трупата на „Златното ключе „. Започва театралното си обучение при Катя Папазова. Носител е на много национални и международни награди в областта на художественото слово. Сега е  във върхова форма. С моноспектакъла  „Къси Чехови  разкази“  участва в Националния театрален форум  Севлиево, където бе удостоена с Първа награда за високо актьорско майсторство. За същото представление получи и Специалната стипендия от Националния ученически конкурс „1000 стипендии“, 2017.
Премиерното представяне „Къси Чехови  разкази“ се превърна в празник. Публиката стана на крака. Тя дълго аплодира Бояна за „грацията на чувствата“, за дълбокото проникновение, женствено изящен, насмешлив и  закачлив прочит на Чеховата  проза. С „късметлийската “ черна рокля! С голямата черна шапка! Която и стоеше особено дръзко и предизвикателно красиво! Дано тази духовна красота, която се  излъчваше от Бояна на сцената да я следва дълго по жизнения и път.
Сия Папазова