По суша и вода: Младите репортери на ОДК започнаха снимките на телевизионен репортаж за международни фестивали

Архив Вестник "Находки"

Снимки: Емилиян Ялъмов

Снимките на телевизионен репортаж, посветен на опазването на Черно море, застрашените видове и замърсяването, започнаха младите репортери от вестник „НахОДКи“. Това те направиха под ръководството на екип на Българската национална телевизия.

Редакторката на предаването „Знание.БГ“ от Варна г-жа Светлана Ганчева, ментор на проекта, и операторът Георги Христов зорко следяха за детайлите и даваха ценни напътствия на младите си колеги. Стендапи от морския бряг, разговори и интервюта с научни работници в Института по океанология към Българската академия на науките, дори снимки от лодка в морето, бяха малка част от предизвикателствата, с които учениците се сблъскаха. Никой от екипа не хвана морска болест и младежите със сигурност ще помнят дълго време изживяването и приятните емоции.

В реализацията на продукцията участват Никол Добрева, Адрияна Вашева, Милица Иванова, Даница Костова и Волен Савов от школите „Касталия“ и „ДМП – Европейски мост“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Някои от младите репортери вече имат опит в заснемането на телевизионни репортажи и дори са носители на отличия за труда си.

Но за Никол и Адрияна това са първите по-сериозни стъпки в тази насока.

„Репортажът за Черно море трябва да бъде завършен до средата на м. май, след което ще бъде изпратен за участие в конкурсната програма на Международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“, както и за форуми зад граница“, сподели Емилиян Ялъмов, консултант на „НахОДКи“.

АЛБУМ СЪС СНИМКИ