„По килватера на времето“ открива програмата на Международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“

Архив Вестник "Находки"

Документалната продукция „По килватера на времето“, посветена на 100-годишнината на Военноморския музей във Варна, ще открие програмата на 12-ия Международен фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“, който ще се проведе в морската столица от 22 до 24 юни.

„Фестивалът подкрепя иновативното мислене на младите хора като дава възможност на деца и младежи до 29 години с усет към изкуството да участват с фотографии; филми; клипове; анимация; YouTube канали и презентации. Конкурсът има за цел да стимулира детската и младежка фантазия и творчество за създаване на телевизионни предавания и репортажи, музикално предаване, рекламни клипове, детска новела и сериал, спортно предаване, новинарска емисия, интернет медии и радиопредавания, включващи всички жанрове. Тази година темата е свободна, а мотото на фестивала е „Светът в моите очи“, съобщават организаторите.

Филмът „По килватера на времето“ ще бъде излъчен от 9,30 ч. на 23.06.2023 г. в зала „Пленарна“ на Община Варна. Той  е съвместна работа на екип на MU-Vi.tv – телевизията на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и младите репортери от редакционната колегия на вестник „НахОДКи“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, с изключителното съдействие на Националния военноисторически музей – София.

Премиерата на документалната продукция се състоя в края на м. май в концертната зала на Младежки дом. Прожекцията тогава  бе уважена от командира на Военноморските сили на Република България, контраадмирал Кирил Михайлов, от кап. 3 ранг Боряна Янкулова от Военноморска база – Варна и служители на базата, д-р Марияна Кръстева – директор на Военноморски музей – Варна, проф. Антония Димова – декан на ФОЗ към МУ – Варна, Монка Николова – директор на ОДК – Варна, д-р Росица Младенова – директор на МФДММИ „Арлекин“, офицери от резерва и радетели за морската идея.