Почитат паметта на основателката на ВА „Звездни струни“ с благотворителен концерт

Архив Вокален ансамбъл "Звездни струни"

Паметта на диригентката Теодора Сотирова, основател на вокален ансамбъл „Звездни струни“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, ще бъде почетена с голям благотворителен концерт. Той ще се проведе тази неделя от 18:30 ч. на сцената на The Brick Port, Морска гара. По време на събитието ще могат да бъдат чути изпълнения на децата от всички вокални формации на ансамбъла, както и на Георги Кючуков, който е техен ръководител от 2017 г.

„Бихме се радвали да ни подкрепите с присъствието си, както и да станете част от нашата кауза за изграждане на паметна плоча на г-жа Сотирова“, сподели Кючуков.

Теодора Сотирова е завършила Музикалната академия в София. Била е дългогодишен сътрудник на маестро Медникаров. Над 20 години от творческия й път е свързан с добричкия детски хор. Била е пианист и корепетитор и на хор „Добруджански звуци“, акомпанирала е на орган. Печелила е награди като пианист, лауреат е на престижни музикални конкурси, концертирала и осъществила записи за БНР, БНТ, за радио и телевизионните медии на Белгия, Венецуела, Германия, Египет, Испания, Италия, Люксембург Полша, Украйна, Унгария, Франция, Швейцария.

През 2006 създава вокален ансамбъл „Звездни струни“ към Общински детски комплекс. Нейни възпитаници са носители на много награди от национални и международни конкурси. Децата имат много изяви в културния афиш на Варна.