Почетният консул на Република Индонезия гостува в ОДК

Архив Вдъхновяващи срещи Школа по гражданско образование "Детски и младежки парламент - Европейски мост"

Снимки: Делян Шишков

Г-н Красимир Симов, почетен консул на Република Индонезия с консулски окръг, обхващащ територията на областите Варна и Добрич, бе гост на школа „ДМП – Европейски мост“ в ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Симов запозна учениците с установяването на дипломатическите отношения между двете държави; с функциите, които изпълнява в ролята на почетен консул, както и с любопитни факти от историята на Индонезия.
Държавата е съставена от 17 508 острова и 34 провинции и се нарежда на четвърто място в света по брой население, което надхвърля 270 млн. души.


Г-н Симов е и в основата на побратимяването между гр. Варна и гр. Сурабая, Република Индонезия. То бе подписано през 2010 г. Основните области за обмяна на добри практики са свързани с икономиката, търговията, образованието, културата, туризма и др.
Той говори и за активното участие на Индонезия в събития от културния календар на морската столица. Едно от тях бе участието на индонезийски продукции на МФФ „Любовта е лудост“.
Присъстващите успяха да видят и любопитни снимки от Индонезия, които Симов бе предварително селектирал.
Оказа се, че варненските ученици също имат богати познания, свързани с екзотичната държава. Някои от тях дори са я посещавали със своите родители и имат натрупани впечатления.


Гостуването на г-н Красимир Симов в ОДК бе в рамките на проект „Вдъхновяващи срещи“, чиито инициатор и водещ е Емилиян Ялъмов, организатор в ЦПЛР.