Походът на мечтите

Uncategorized

На 27 октомври 2012 г. представители на Детски и младежки парламент Варна и деца и млади хора от клуб „Доброволците на Трета”, „Ротаракт- клуб Варна”, „PTPI – Делфините”, Защитено жилище Ларго, Център за настаняване от семеен тип – Владиславово, Програмата за деца с множество увреждания на СОУ за ДНЗ и родители се събраха по повод проекта „Да превърнем думите в дела” на LUMOS.

Срещата бе озаглавена „Походът на мечтите”. Дадохме своите предложения и послания за правото на глас за нашата позиция какво е добре за децата и младите хора. Опитахме се да бъдем креативни, провокиращи и да направим нещо въздействащо. Влязохме в ролите на кмета на Варна, министъра на образованието, лидер на младежка организация, директор на училище и родител, за да дадем своите идеи и предложения за промяна. Изписахме своите послания към другите:  „Нека сме различни, но заедно!” и „Всеки е уникален и променя по малко света.”

Походът на мечтите продължава към Стара Загора и София, където предстоят срещи с кмета на столицата, председателя на ДАЗД и английския посланик, с които ще се обсъдят идеи и позиции на децата.