„Подай ръка-7“

Uncategorized

Под звуците на песни  и  танци премина празничният концерт на школи „Европейски мост“ и „Православни християнски  традиции и ценности“, посветен на  Въведение Богородично – Денят на християнското семейство и православната младеж. Двете школи провеждат празника  „Подай ръка“ за седми пореден път. Специални гости на събитието бяха  ученици  от СУПЦ „Анастасия Железкова“ , които преди  празника  посетиха  храм „Св. Успение Богородично“, разгледаха го, запалиха си  свещичка  за  здраве и  слушаха с интерес  беседата  на  отец Иван.

Празникът в Младежкия дом започна с водосвет, отслужен от отец Иван, който ни поздрави и ни благослови за здраве и сполука. Ники  от школа „Европейски мост“ представи презентация и  ни разказа историята  за рождението на Дева Мария и въвеждането  и  в храма.

Както на всеки концерт, участие взеха  приятелите ни  от школа „Балет“ с ръководител Татяна  Костова. Балеринките ни  пренесоха в темпераментна Испания със   страстно  фламенко, а специално за днешния ден бяха подготвили съвсем ново изпълнение.  Теди и Маги от ДВА“Сребърни звънчета“ и Дени от Народен хор „Българче“  за пореден път  доказаха, че в Детския комплекс се обучават безспорни таланти в областта на музиката. Силвияот школа  „Алегра“, с ръководител Кети Арабова  ни зарадва с невероятно изпълнение на пиано.

Ние, от школа „Европейски мост,“ сме щастливи, че инициативата  „Подай ръка“ е успешна. Пожелаваме на всички  никога да не губят магията на празника, защото за нея не е нужен специален повод.

Николета Костадинова

http://www.moreto.net/events.php?n=192744