„Подай ръка“ – Урок по родолюбие

Uncategorized

Залата в Младежки дом отново е изпълнена с гости, ученици, приятели, родители. А те са тук, за да осъществят един урок по родолюбие, малко след Националния празник – 3-ти март.

 Много славни страници има в историята на нашия народ.Много славни българи със съвест- камбани и огнени сърца благородно и самоотвержено  запалват душите си за добро и ползу  роду, за пробуждане и благоденствие на майка България.

За всички тях, ученици от школите  „Европейски мост” и „Православни християнски традиции и ценности”от СУ за ДНЗ „Проф. д-р Иван Шишманов”, по проект „Подай ръка”, съвместно с школите по изкуства, ни пренесоха  в онези славни  години, когато светлите имена български измиват от лицето на народа ни калта от робството. И грейва свободата!

За тази свобода, за тези герои говориха, рецитираха, пяха, танцуваха участниците, за да възхвалят техния подвиг, за да прославят имената им! Истинска емоция и вълнуващо настроение поднесоха танцьорите от ФА „Българче” в края на урока по родолюбие, като успяха да включат и зрителите в кръшните български хора.

Снимки: Ирена и Силвия Хаджеви от направление „Компютърна  обработка“ на школа по фотография „Позитив“