Писателят Георги Господинов става ментор на Александър Габровски от школа “Касталия“

Архив

Писателят Георги Господинов ще бъде ментор на Александър Габровски, възпитаник на литературен клуб и младежки медиен център „Касталия“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна с ръководител Магдалена Маркова.

Габровски спечели една от националните стипендии на фондация „Културни перспективи“ и КЦМ 2000 ГРУП, които бяха раздадени днес в литературен клуб „Перото“ в столицата. Александър, който е ученик в Първа ЕГ в морската столица, споделя своята стипендия в раздел „Литература“ с Йоанна Елми от София. Новината идва само броени дни, след като Габровски спечели и голямата награда за литература на ХI Национален конкурс за литература и журналистика „Стоян Михайловски“.
Целта на стипендията на фондация „Културни перспективи“ е да бъде предоставена подкрепа на млади български творци при реализацията на избрана от тях творческа инициатива.
Стипендията включва осигуряване на финансова подкрепа за реализацията на личен проект, с който участникът е кандидатствал в конкурса.
„Една от най-важните придадени стойности на проекта е мотивиращото участие на ментори“, споделят организаторите.
Всеки стипендиант в различните категории ще бъде съпътстван в рамките на една година от ментор. Александър Габровски ще бъде окуражаван лично от Георги Господинов.