Петокласничка събира овации с театрален талант

Uncategorized

Петокласничка събира овации с театрален талант

Детско-юношеският театър „Златното ключе“ представи театрален портрет на петокласничката от ОУ „Захари Стоянов“ Георгия Кадоглу.
Повече от час тя представи пред публика творби от български и чужди класици – Христо Ботев, Захари Стоянов, Иван Вазов, Ран Босилек, Елисавета Багряна, Пейо К. Яворов, Георги Джагаров и др., за изпълнението на някои от които е получавала награди. Рецитацията бе придружена от акомпанимента на пианистката Жени Беломъжова. А директорката на ОДК Монка Николова я нарече изключително умно и талантливо дете.
За мен театърът е маски, игра, завеси, публика, аплодисменти, емоции… Той е нещо изключително специално – магия, тайнство, споделя петокласничката. Гордее се, че е част от „Златното ключе“ – театрална трупа, която повече от 35 г. е на върха. Няма врата, която „Златното ключе“ не може да отключи, но преди всичко отключва детските сърца за изкуството, разсъждава мъдро момичето.
Вярва, че трябва да се отнасяме с хората така, както искаме те да се отнасят с нас, че човек става красив с постъпките си. Че в нашите ръце е възможността да променим света към по-добро. Обича много родителите си, баба и дядо, но най-много от всички обича своята малка сестричка Вася. Страхува се от омразата и мечтае да направим така, че да живеем в свят, съграден от любов.

Сряда, 25.11.2009

http://more.info.bg/article.asp?articleID=824899&topicID=171&issueID=2703

Вашият коментар