Откриват XII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен “Морско конче”, Варна’2018 г.

Uncategorized

На 16 юни от 10:00 ч.  в зала „Европа” на Фестивален и конгресен център – Варна ще бъде открит XII Национален  конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче”, Варна’2018 г.  Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси  на МОН и се организира от Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, с финансовата подкрепа на Община Варна.

Целите на конкурса „Морско конче” са да открива млади, талантливи изпълнители, да съхранява и популяризира образците на българската популярна песен, да създава приятелски отношения между децата-таланти.

Участниците тази година са над 150, от които 80 са индивидуални изпълнители, а останалите са част от 15 дуети, триа  и вокални групи от цяла България – София, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Шумен, Враца, Разград, Добрич, Силистра, Котел, Търговище и др.

Председател на журито е Хайгашот Агасян – композитор, инструменталист и певец, и членове: Мая Райкова – продуцент в БНР и музикален педагог, Тодор Генев – певец и композитор,   Йордан Попов – вокален педагог,  както и тричленно детско жури.

Наградите в настоящото издание са: Гран при – диплом и статуетка, Специалната награда на кмета на град Варна – диплом и  плакет,  Награда на Националния дворец на децата; Специалната награда на ЦПЛР-ОДК, гр. Варна – диплом и плакет, първа, втора и трета награда за всички категории – диплом, статуетка и медал; Награда за най-добро изпълнение на българска песен; Награда за най-добро изпълнение на чужда песен; Награда на Детското жури; Диплом  за художествени ръководители и вокални педагози; поощрителни награди. Всички участници ще  получат грамота  за участие.

След приключването на конкурсната програма, на 17 юни от 18:30 ч.   в зала „Европа” на Фестивален и конгресен център – Варна  ще се проведе Галаконцертът  на лауреатите.

Каним любителите на популярната  песен  да  бъдат публика на конкурсната програма и  Галаконцерта на лауреатите.