Отворена е системата за електронен прием в школите на ОДК – Варна

Архив Варненска детско-юношеска опера Вокален ансамбъл "Звездни струни" Детски вокален ансамбъл "Сребърни звънчета" Детски хор "Добри Христов" Детско-юношески театър "Златното ключе" Кино школа "Братя Люмиер" Литературен клуб и младежки медиен център "Касталия" Народен хор "Българче" Православни християнски ценности и традиции- Стойка Димова Православни християнски ценности и традиции- Юлия Христова ПрезИмпро Приложна информатика „ITeenager“ Регионален ученически конкурс "СветофАРТ" Студио "Балет" Танцов ансамбъл „Българче“ Театрална формация "Глобус" Театрално студио "Вълшебната завеса" Театрално училище "Палечко" Ученически конкурс "Моята България" Ученически конкурс за художествено слово " Моята България" Футболен турнир Данониада Школа "Балет" Школа "Графичен дизайн" Школа "Футбол" Школа "Хандбал" Школа по балет "Вива денс" Школа по гражданско образование "Детски и младежки парламент - Европейски мост" Школа по етнография и народни занаяти „Творилницата“ Школа по изобразително и приложно изкуство "Палитра" Школа по изобразително изкуство "Импресия" Школа по конструиране "Сръчни ръце" Школа по пиано Школа по пожароприложен спорт "Огнеборец" Школа по православни християнски ценности и традиции - иконопис Школа по фотография "Позитив" Школа по художествена фотография „Православни християнски ценности и традиции“- Владимир Николов „Православни християнски ценности и традиции“- Дарина Кючукува

Системата за електронен прием в школите на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, е вече отворена. Тя е качена на официалната уеб страница на комплекса – www.odk-varna.com. Системата ще бъде активна до 31 август. В този период, родителите имат право и да сменят своите желания. Децата могат да бъдат записани в не повече от две школи. При записването трябва да се посочи класа, в който детето ще се обучава през учебната 2024/2025 г. Заявление се подава за всяка учебна година, независимо от това дали детето е посещавало някоя от школите на ОДК до този момент.

В ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, се приемат деца от 5 до 18-годишна възраст. Всяка от школите е с различни възрастови ограничения. Приемат се и деца на чуждестранни граждани, в това число и на украинските бежанци. За да бъдат записани обаче те трябва да имат ЛНЧ (личен номер на чужденец). След 31 август ще се проведат кастинги за школите, където има повече кандидати.

ОДК е институция в системата на образованието и осъществява общинската политика за осигуряване на обща подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Варна. Организира и провежда дейности за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата им в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта, глобалното, гражданското и здравното образование, както и за придобиване на умения за лидерство.