Отборите на ОДК-Варна и Черно море се класираха за БГ финалите на Данониада 2010

Uncategorized
http://www.moreto.net/novini.php?n=83219&p=4

Отборите на ОДК-Варна и Черно море се класираха за БГ финалите на Данониада 2010

Победителите в зона Варна

Сн.: Moreto.net

Moreto.net

Неделя, 25 Април 2010 18:02

В истински празник за деца и родители се превърна днешния неделен ден. Спортният комплекс под Аспарухов мост събра 14 детски футболни отбора от цяла Североизточна България за квалификации в зона Варна на тазгодишното издание на „Данониада“.

Тринадесетото поред издание на единствения футболен турнир за деца до 12 години „Данониада” трябваше да излъчи 2 отбора от зона Варна, които се класират на БГ финалите в София.

На стадиона под Аспарухов мост се включиха деца от Варна, Добрич, Търговище, Омуртаг, Девня, Шумен и Исперих.

Зоналните купи грабнаха отборите на ОДК Варна и на Черно Море, които надвиха съответно Изида, Добрич и Светкавица, Търговище. Драматичната победа на домакина от Общонски детски клуб стана факт след изпълнение на дузпи след равенство 1:1 в редовното време. Крайния резултат от двубоя е 3:1.

При втората двойка финалисти победителят от Черно море спечели мача с убедителното 6:0.

Така отборите на ОДК-Варна и Черно море продължават участието си в турнира на финалите в София през юни.

На финалите в София ще участват 12 отбора от цяла България, а отборът победител ще отиде на световните финали на Данониада, които тази година ще се проведат през октомври в ЮАР.

Първият турнир „Данониада” е проведен в навечерието на световното първенство във Франция през 1998 г. и в него участват повече от 1000 ученически отбора от цялата страна.

Огромното желание, с което децата се включват в турнира, два ясен сигнал на организаторите за необходимостта от продължаване на този социален проект. Благородната инициатива на „Данон-Сердика” АД се посреща възторжено и в централата на компанията в Париж. Така през 2000 година, по модела на българската „Данониада” е организирана и първата Международна купа „Данон” с участието на 8 отбора.

Победителите в зона ВарнаВ истински празник се превърна днешния ден за деца и родителиСамо късмет не достигна на малчуганите от "Изида"-Добрич за да участват на финала

От тогава до днес проектът набира все по-голяма популярност и през 2010 на финалите в Южно-африканската република, ще се състезават националните отбори на 40 държави, а Международната купа Данон е единственият официално признат от FIFA турнир за деца до 12 годишна възраст.

Вашият коментар